350 участници във второто издание на Kaylaka Trail Run

Общество


Около 350 души от цялата страна ще участват във второто издание на „Kaylaka Trail Run“, което ще се проведе утре – 7 април, в едноименния парк, научихме от общинската администрация в Плевен.
Събитието е организирано в сътрудничество със Сдружение „Да бягаш“ и е част от спортния календар на Община Плевен за тази година. Бягането ще включва преминаване по живописни екопътеки и има за цел да представи природата и историческите забележителности на Плевен.

Стартът на събитието е предвиден за 9:40 часа сутринта от язовир „Тотлебенов вал“. През тази година маршрутите са три – два от тях са с дължина 7 км и 16 км, идентични с предишната година, докато новото и най-продължително трасе е с дължина 30 км и минава покрай Плевенската панорама.

Територията, по която ще преминават състезателите, е 90% покрита с гора, а остатъкът е асфалтов път. Теренът е също така почистен преди състезанието благодарение на доброволческа акция, проведена вчера, информираха от Община Плевен.

През тази година, участниците в състезанието са двойно повече от предходната и записалите се включват и участници от чужбина. Всеки състезател, който успешно финишира на някое от трасетата, ще получи медал.

Информацията за събитието е предоставена от Мая Ценова от БТА.