Богдан Петков: Спартак Плевен очаква нов чуждестранен играч до седмица.

БАСКЕТБОЛ Спорт


Богдан Петков изрази задоволството си от представянето на Спартак Плевен по време на предсезонната подготовка. Генералният мениджър обсъди селекцията на „синьо-белите“ и разкри, че клубът е направил опит да привлече още един български играч, но са били отхвърлени.

Пред BGbasket.com Петков потвърди, че Спартак ще подсили състава си с допълнителен играч, което ще бъде чужденец, и го очакват до края на седмицата.

„Аз съм много доволен от представянето досега. В последния мач имахме 17-годишен играч от Плевен, който игра над 10 минути и се стара силно. Двама 19-годишни играчи също взеха сериозно участие в голяма част от трите контроли. Любомир Минчев вече заяви, че е доволен от старанието в тренировъчния процес. Въпреки че класата може би не е постоянно висока, момчетата демонстрират изключителни усилия.“

„Очакваме пристигането на нов играч в края на седмицата, който ще бъде чужденец. Това е свързано с нашето участие в европейски турнир и натоварения календар до Нова година. Направихме всичко възможно да привлечем български играч, но се сблъскахме с откази и липса на опции. Това нарушава нашата селекция, тъй като първоначално плановете ни включваха само четирима чужденци, но сега рискуваме пренатоварване и контузии на играчите.“

„Новопривлеченият играч ще бъде висок, тъй като в момента имаме само двама такива в ротацията. Виктор Гергов се справя отлично, но ни трябва още един висок играч. При натоварения сезон в НБЛ и участие в Европейската северна лига, е невъзможно да се справим с толкова ограничен брой високи играчи,“ завърши Петков.
Информацията за тази новина е предоставена любезно от bgbasket.com

Вашият коментар