Кръстомир Михов: „Нуждаех се от промяна“, премина в Берое Стара Загора.

БАСКЕТБОЛ Спорт


Това лято Кръстомир Михов смени клуба си, преминавайки от Академик Бултекс 99 в новосформирания отбор на Берое Стара Загора след петгодишен престой. Младият национал се отличи като един от най-ценните играчи на Берое на турнира за Купата на Плевен, където завършиха на четвърто място.

В интервю за BGbasket.com Михов сподели, че е изпитал необходимост от промяна и посочи, че Берое все още не е достигнал най-доброто си ниво на игра.

„Изминаха три седмици от началото на нашата подготовка. Все още не сме достатъчно синхронизирани и обиграни. В момента възстановяваме се от тежките тренировки и не сме показали най-доброто от себе си, което се надявам да се види още в първия мач от сезона. Има време до тогава и вярвам, че ще бъдем по-добри,“ коментира гардът.

Михов добави, че трансферът към Берое е резултат от желанието му за промяна. „Ние сме нов отбор и ще ни трябва време да се обиграем. Има четирима чужденци, което може да забави процеса на адаптация. Благодарен съм за шанса, който получих в Академик. Това бе ново начало за мен,“ заяви той.

„За мен най-важното е да се играе отборен баскетбол, защото това отваря играта много и дава възможност на всеки да покаже своите умения. Със сигурност ще изглеждаме по-добре с наличието на Венцислав Петков и Ивайло Тонев, тъй като те притежават необходимия опит, който ще се пренесе върху отбора,“ продължи Михов.

„Не искам да говоря за места и класирания, но се надявам да сме възможно най-напред. Все още е трудно да се оцени конкуренцията в НБЛ,“ допълни той.
Информацията за тази новина е предоставена любезно от bgbasket.com

Вашият коментар