Полицията предотвратява разпространението на наркотици с акции в Плевен.

Полиция

На 21 октомври 2024 г. Министерството на вътрешните работи в Плевен разпространи своя информационен бюлетин с последните новини от региона.

На територията на град Кнежа, полицията откри около 3 килограма суха растителна маса, идентифицирана като съцветия от коноп, съхранявани в имота на 70-годишен мъж. Открити са също така три гриндера, ножици и електронна везна, които са иззети заедно с бележки с изписани имена и цифри. Образувано е досъдебно производство, а разследването се води под ръководството на Окръжна прокуратура – Плевен.

В Плевен, на улица „Заменхоф“, е задържан 18-годишен, след като у него са намерени четири найлонови топчета с предполагаема марихуана. Веднага е стартирано бързо производство, а прокуратурата е уведомена.

След сигнал за хулиганство на площад „Възраждане“ в Плевен, полицията арестува 26-годишен мъж, който е стрелял с нерегистриран газов пистолет след конфликт. Срещу него е образувано досъдебно производство.

В резултат на специализирана операция, плевенската полиция иззе 1.500 грама тютюн с незаплатен акциз от кооперативния пазар на улица „Княз Александър Батенберг“.

Първо РУ – Плевен образува бързо производство срещу водач на автомобил, шофирал с над 1.2 промила алкохол в кръвта в село Буковлък.

В РУ – Левски беше образувано производство за шофиране под въздействие на наркотици, като 44-годишен е арестуван за шофиране след употреба на амфетамин.

Работа на МВР – Червен бряг разкрива в частен имот наличието на незаконно добити дървета за огрев без необходимите разрешителни документи, което води до бързо производство. Същата вечер в Червен бряг, след проверка е задържан мъж с пликче, съдържащо ефедрин.

От 18 до 21 октомври пожарникарите от РДПБЗН – Плевен реагираха на множество сигнали за пожари в региона, включително пожари в селата Еница, Комарево и Белене. Силите на пожарната предотвратиха сериозни щети в няколко случая, включително и на пожар в село Ралево, където бе спасена обитаема сграда.

Всички случаи продължават да се разследват, а иззетите вещества са подложени на физико-химични експертизи.