Хандбален клуб „Левски“ спечели републиканско първенство и приз за най-добър вратар [ПД]

Page breadcrumbsEnd of page breadcrumbs

С осем победи и пълен актив от 16 точки мъжкият тим на Хандбален клуб „Левски“ спечели поредната купа за 2018 година от първенството на „Б“ Републиканска хандбална група за мъже и придоби право на участие в „А“ РХГ. Състезанието се състоя на 13 май в град Горна Оряховица, информират от пресцентъра на Община Левски.
Представителният тим на хандбалния клуб разгроми последния в групата отбор на ХК “Раховец“ с 23:2 и в последната среща от турнира се изправи срещу домакина и преследвач в класирането отбор на ХК “Локомотив“ от гр. Г. Оряховица. „Срещата протече изцяло под диктовката на едноименния отбор от гр. Левски и приключи с резултат 26:17“, сподели за победата президентът и треньор на клуба Иван Пейков.
Приз за най-добър вратар на първенството получи Мирослав Данаилов. С това отборът придобива отново правото на участие в елитната „А“ РХГ, след като есента поради липса на зала се наложи излизането от нея. „Надяваме се, че след гласуваните средства в инвестиционната програма на Община Левски или одобряването на проект от Комисията по „Бедствия и аварии“ към МС, мъжкият отбор ще се завърне там, където му е мястото, и ще продължи да радва стотиците привърженици на хандбалната игра.
Хандбалният отбор „Левски“ извоюва победата в състав Мирослав Данаилов, Кирил Любомиров и Мариус Луканов (вратари), Явор Сашев, Любослав Мандов, Емо Юриев, Тихомир Кирилов, Светослав Сашев, Георги Христов, Иван Гошев, Ивайло Иванов, Христо Христов, Цветан Божинов, Христо Серафимов, Иван Боянов, Андриян Димитров, Диян Василев, Мирослав Стоянов и Антонио Михайлов. Треньори на отбора са Иван Гошев и Иван Пейков.

Pleven.info е автоматичен агрегатор на новини. Ние спазваме Creative Commons лиценза за онлайн съдържание и посочваме източника му. Източник на тази новина е плевенският сайт http://plevendnes.com