Американският посланик Кенет Мертен на официално посещение в Плевен, обсъди инвестиции с кмета

Последни новини


На Съединените американски щати в България, Н. Пр. Кенет Мертен, проведе работна среща в сряда с кмета на Плевен д-р Валентин Христов. Визитата на дипломата стана повод за обсъждането на различни теми от общ интерес, като особено внимание бе обърнато на възможностите за инвестиции от страна на САЩ и българо-американски бизнес проекти в региона.

Срещата, която имаше за цел засилване на връзките и сътрудничеството между Плевен и Съединените щати, дава началото на потенциални нови инвестиции в общината. В знак на уважение към американския посланик, кметът д-р Христов връчи на посланик Мертен почетен плакет. От своя страна, Н. Пр. Мертен изрази своите поздравления и признание към община Плевен, оставяйки послание в Почетната книга на града.

Дипломатът не пропусна да подчертае значението на местното население и развитието на областта, като наденичи за бъдещите взаимовръзки и разрастващото се партньорство между двата народа.

В заключение на визитата си, Кенет Мертен бе кордиално поканен от д-р Валентин Христов да присъства на предстоящия Празник на града на 15 май, като гост и почетен участник в тържествата.