Афиш на културните събития в Плевен за седмицата 29 април – 5 май включва Великденски програми и разнообразни представления

Последни новини


Плевен се потапя в културни събития по случай Великденските празници

Община Плевен обяви богата културна програма за периода от 29 април до 5 май, предлагайки на своите жители и гости серия от творчески и развлекателни инициативи в духа на великденските празници.

Предстоящата седмица започва със стендъп комеди шоу, изпълнено от учениците на ПГЕХТ „Проф. Асен Златаров”. Шоуто ще се проведе на 29 април от 17:00 часа в зала „Катя Попова.”

На следващия ден, 30 април, плевенчани ще имат възможност да посетят работилница за боядисване на великденски яйца от 9:30 до 16:30 часа в Регионалния исторически музей – експозиция „Етнография”. Освен това по същото време ще бъде проведено и награждаването на победителите от конкурса „Великден през моя поглед” в Арт Център 1 в Градската градина. Кулминацията на вечерта ще бъде Великденски концерт на Общински хор „Гена Димитрова” и Плевенската филхармония под диригентството на Георги Милтиядов, който ще представи величествени произведения като „Реквием“ от Г. Форе, с участието на солистите Илина Михайлова и Свилен Николов. Началото е насрочено за 19:00 часа в ХГ „Илия Бешков”.

Продължавайки с традицията, на 2 май работилницата за боядисване на яйца повторно отваря врати за всички желаещи, а на 5 май от 11:00 часа пред Областната администрация ще се състои Великденски концерт с участието на Музикален център „Дори Диос“ и ученици от НУИ „П. Пипков“, където специален гост ще бъде Великденският заек.

Любителите на изобразителното изкуство също ще имат повод за радост с откриването на изложбата „Поглед към нюансите“ на Михаела Данчева, Даяна Данева и Далия Цанкова на 2 май от 18:00 часа в Къщата на художниците.

За почитателите на театралното изкуство, ДКТ „Иван Радоев“ поднася 50% намаление за представленията „ЕЛАТЕ НИ ВИЖТЕ“ на 26 април и „КОГАТО ГРЪМ УДАРИ“ на 29 април, както и гостуващата постановка „Сладка смърт“ на 30 април.

Известната Алекс Сърчаджиева ще има удоволствието да представи своя спектакъл „На живо“ на плевенска сцена, спечелил сърцата на хиляди почитатели в страната и зад граница.

Богатото многообразие от събития обещава вълнуващи културни преживявания за всички плевенчани и гостите на града през великденската седмица.