Ивелин Първанов води листата на „Възраждане“ в Плевен

Общество


Ивелин Първанов е водачът на листата с кандидати за народни представители на Политическа партия (ПП) „Възраждане“ за област Плевен за предстоящите предсрочни парламентарни избори на 9 юни. Обявлението беше направено по време на днешната пресконференция в Националния пресклуб на БТА в Плевен.

Кирил Тодоров, общинският лидер на партията, подчерта, че при съставянето на листата са избрали балансиран подход, като са включили представители от всички общини на област Плевен, както и младежи и хора с опит в различни професионални сфери.

„Основният приоритет за нас в област Плевен остава проектът за АЕЦ ‘Белене’. Съзнаваме, че досегашните правителства винаги са били на противоположно мнение относно него. Този проект би осигурил работни места не само в област Плевен, но и би гарантирал икономическото бъдеще на цялата страна“, заяви Първанов.

Той добави, че въпреки действията на предишните парламент и правителство, целта на „Възраждане“ ще бъде да върнат развитието на ситуацията назад. „Не можем да позволим България да остане енергийно зависима от външни източници. „Зелената сделка“ предвижда повече такси за ТЕЦ-овете, което прави електричеството по-скъпо. Миналата седмица видяхме силни протести от работниците в енергийния сектор в Стара Загора и Гълъбово. Ние сме убедени, че екологично чистата енергия е ядрената енергия. След като огромният комплекс край Белене е построен, той трябва да бъде използван“, категорично заяви Първанов.

Тодоров допълни, че други важни теми за бъдещите парламентаристи от „Възраждане“ включват решаването на трафик проблемите в Плевен, особено след завършването на автомагистрала „Хемус“ и при кръговото кръстовище към квартал „Сторгозия“, където влизат колите от София.

От партията обещаха, че в предизборната кампания ще удели специално внимание на срещите с хората, по-специално в по-малките населени места.

На събитието бяха представени Ралица Петрова и Виктория Мучанова, които също са част от кандидатската листа за народни представители от Плевенска област.

Информацията за статията е предоставена от Кореспондент на БТА в Плевен, Елина Кюркчиева.