Детски творби за Великден изложени в Плевенска галерия.

Общество


В Художествена галерия „Илия Бешков“ в Плевен беше открита изложба с детски творби, посветени на светлия християнски празник Великден. Рисунки, картички, сувенири и украса очакват посетителите във фоайето на галерията. Всички произведения са изработени специално за конкурса, организиран от Община Плевен под мотото „Великден през моя поглед“.

Участниците в творческата надпревара са разделени на три възрастови категории: „Рисунка“ за ученици от 8 до 12 клас, „Великденска картичка“ за ученици от 5 до 7 клас и „Великденска украса“ за деца от детски градини и начално училище от 1 до 4 клас, разказва пред БТА заместник-кметът с ресор „Проекти и хуманитарни дейности“ Елина Димитрова. „Много сме доволни от вложените усилия от страна на учениците, техните учители и родители. Нашата цел е да предизвикаме празнично настроение у жителите на Плевен за предстоящите празници,“ добавя тя.

Във всяка от трите категории ще бъдат раздадени отличия за първо, второ и трето място. Предвидена е и Специална награда на кмета на Община Плевен.

Церемонията по награждаването на участниците в различните категории на конкурса ще се проведе на 30 април, а самата изложба ще бъде достъпна за посещение до 7 май.

Информацията за статията е предоставена от Елина Кюркчиева от БТА.