Деца от „Колорит“ триумфираха в конкурса „Три звездички“.

Култура


Ученици от арт школа „Колорит“ се окичиха с най-високите отличия на 19-тия Национален конкурс – изложба за детска рисунка „Три звездички 2024“ в Свищов, както сподели ръководителят на школата Майя Ананиева. Най-голямата награда беше връчена на 14-годишния Румен Константинов за неговата умело направена пастелна рисунка „Щастливият петел“.

Първа награда получиха и Миа Нинова, на 4 години, с творбата си „Бухал“, и Никол Методиева, на 9 години, с живописната „Българска мома“. Второ място зае Анна Мария Кьоргогова, на 6 години, с “Сладкото зайче“.

Награда от Фондация „Ангели от Лим“ заслужи 10-годишната Даяна Георгиева за нейното произведение „Пълнолуние с бухали“. Отличие от детското жури отиде при Антон Крушков, на 9 години, за неговата „Красивите птици“.

Организиран от Фондация „Ангели от Лим“ и Община Свищов, конкурсът получава подкрепата на Министерството на културата и е част от неговия културен календар. Темата на конкурса беше свободна, позволявайки на децата от всички краища на страната да изразят своето вдъхновение и креативност. Събитието се провежда в чест на дванадесетте деца, загинали трагично в река Лим в Сърбия/Черна гора през 2004 година. Церемонията по връчването на наградите се състоя на 10 април в Художествената галерия „Никола Павлович” в Свищов, където също беше открита националната изложба с творбите от конкурса.

Информацията за тази статия е предоставена от infopleven.com.