Днешната сесия на Общинския съвет бе открита от група детски кукери.

Общини Общински съвет Плевен


Една детска кукерска група от Плевен бе специален гост на заседанието на местния Общински съвет, където тяхното присъствие означи началото на събранието. Тези деца, които учат в детска градина „Дружба“ под ръководството на директора Бистра Калева и преподавателите Мариана Христова и Анета Иванова, бяха топло посрещнати от кмета д-р Валентин Христов и председателя на Общинския съвет доц. д-р Иван Малкодански.

Присъстващите на заседанието съветници, административни служители и граждани бяха поздравени с кукерско хоро и благословии за здраве и просперитет от децата, които са на възраст пет години и броят си е 19. Групата беше създадена в началото на годината с цел да поддържа и популяризира българските традиции, като кукерските маски са изработени от самите деца с помощта на техните родители и учители. Първоначално децата трябваше да гостуват на Общинския съвет през януари, но грипната епидемия отложи събитието за февруари.

За таланта и усилията си децата бяха наградени с подаръци, включително сладки и мартеници, предоставени от организаторите на събитието в знак на благодарност и пожелание за здраве.