Дончев и Стоянов номинирани за евродепутати от „Възраждане“

Общество


Захари Дончев и Станислав Стоянов са двете номинации за кандидати за Европейски парламент (ЕП) от структурите на партия „Възраждане“ в област Плевен. Това обявиха днес на пресконференция в Националния пресклуб на БТА в Плевен.

Захари Дончев в момента е общински съветник в Плевенския общински съвет и е един от учредителите на местната структура на „Възраждане“. Кирил Тодоров, председател на плевенската организация на партията, отбеляза, че Дончев е млад, на 41 години, работи в международна компания и говори три чужди езика. „Вярваме, че ще представлява достойно не само каузата на България, но и интересите на града ни в Европарламента“, подчерта Тодоров.

Вторият кандидат, номиниран от партията, е народният представител от Велико Търново – Станислав Стоянов, също един от учредителите на „Възраждане“. Депутатът Ивелин Първанов изтъкна, че Стоянов е „човекът в сянка“, който работи тихо и ефективно, владее четири езика и е бизнес анализатор. Той е член на парламентарната комисия по външна политика. Първанов сподели, че и Дончев, и Стоянов са достатъчно непреклонни, за да отстояват успешно каузата на „Възраждане“.

Захари Дончев подчерта, че Европейският съюз (ЕС) не обхваща всички проблеми на Европа и че е важно да има равноправие между страните-членки. Той добави, че сред приоритетите на „Възраждане“ в ЕП ще бъде инициативата за референдум относно запазването на българския лев.

Имената на официалните кандидати за евродепутати от „Възраждане“ ще бъдат обявени на 12 април.

Информацията за статията е предоставена от Елина Кюркчиева от БТА.