Задържани три дрогирани шофьори за ден в Плевенско област.

Плевен днес


На 26 фебруари полицията в Плевенска област залови три случая на шофьори, управлявали автомобили под въздействието на наркотични вещества.

Първият случай е регистриран около 10:20 ч. в село Чомаковци, където 24-годишен мъж е спрян за проверка докато управлява „Сеат Толедо“. С помощта на устройството „Drug check-5000“ е установено, че младият мъж е под влиянието на бензодиазепини. Той е бил задържан за 24 часа по законовите разпоредби и е била издадена заповед за медицинско изследване, като е взета и проба за лабораторен анализ. По случая е образувано досъдебно производство.

Вторият инцидент се е случил около 15:40 ч. в Плевен, където служители на пътната полиция спрели 38-годишен мъж, който управлявал „Фолксваген Голф“. Използвайки „Drugtest 5000“, констатирали, че мъжът е шофирал след употреба на метадон. Въпреки издадения талон за медицинско изследване, шофьорът отказал да предостави проби. Произведен е отчет от оглед на автомобила.

Третият случай е от 19:40 ч., когато в град Левски полицията спряла 22-годишен мъж, управляващ „Мерцедес“. Тестът му за наркотици показал употреба на кокаин и амфетамин. И на него е издаден талон за медицинско изследване, като той предоставил необходимите проби за анализ. Младият мъж е бил задържан, и срещу него също е образувано досъдебно производство.

Информацията за тези случаи е предоставена от МВР Плевен. В други новини от областта бяха споменати случаи на задържани пияни шофьори, смъртни случаи и ранени при пожари, както и задържане на лица с наркотици.

Източник на информацията: PlevenZaPleven