Коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“ се разпадна в Плевен.

Плевен днес


Коалицията „Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ) в Общинския съвет (ОбС) в Плевен преживя разпад. В началото на заседанието днес, председателят доц. Иван Малкодански съобщи за искане от д-р Павлин Стефанов да напусне групата на ПП-ДБ.

След тази рокада, броят на групите в Общинския съвет на Плевен се преформатира на осем, като най-голяма остава тази на ГЕРБ с осем члена. С подаването на искането си, Стефанов започва да изпълнява функциите си като независим общински съветник.

„Тъй като групата на ПП-ДБ в Общинския съвет се съкращава от трима на двама члена, а според нашия Правилник минималният брой за съставяне на група е три общински съветника, Наталия Цанева и Людмил Софрониев също преминават в статус на независими общински съветници“, обясни доц. Малкодански, както е цитиран от БТА.

Възникна допълнителен въпрос относно Наталия Цанева, която заема позицията на заместник-председател на ОбС-Плевен, дали ще запази мястото си след разпада на групата. Доц. Малкодански посочи, че заместник-председателят се избира от групата на общинските съветници и няма основание да бъде отстраняван от длъжност поради разпадането на групата, освен ако не бъде направено официално предложение за това.

Информацията в статията е предоставена от dnes.bg.