Културни събития в Плевен от 11 до 17 март обявени.

Плевен днес


В Плевен се провеждат различни културни събития през март месец:

– Общински хор „Гена Димитрова“ ще представи концерт на 14 март, четвъртък, в чест на 100 години от рождението на Катя Попова. Диригент е Анелия Дечева, а съпровод на пиано осигурява Мариана Мирчева. В концерта като солисти ще участват Боряна Бешева, Ирина Николова, Валери Цолов и Даниел Меса. Програмата включва известни хорови творби от оперите на Моцарт, Росини, Доницети, Верди, Сен-Санс, Гуно, Леонкавало и други. Мероприятието ще се проведи в зала „Катя Попова“ от 18:30 часа и входът е свободен.

– В Художествената галерия „Илия Бешков“ от 12 до 30 март може да се разгледа ретроспективната фотографска изложба „Очи“ от Мирослав Григоров. На четвъртата му самостоятелна изложба ще бъдат представени над 60 фотографии, които проследяват неговите приключения в Германия, Босна, Франция и България. Откриването е в 17:00 часа в Камерната зала. Всяка събота между 10:00 и 12:00 часа, както и от 14:00 до 16:00 часа, се организират безплатни арт занимания с деца под ръководството на Невелина Янакиева.

– НЧ „Съгласие 1869“ представя на 11 март, понеделник, документалния филм „Екатерина“. Събитието е организирано с подкрепата на Национален фонд „Култура“ и ще започне в 18:00 часа в зала „Библиотека“. Входът е свободен.

ДКТ „Иван Радоев“ предлага следните представления:
– На 11 март – „Търси се нов съпруг“, комедия на Миро Гавран, режисирана от Спасое Ж. Милованович. Началото е в 19:00 часа.
– На 12 март – „Когато гръм удари“ от П. К. Яворов, режисирана от Ростислав Георгиев. Началото е в 19:00 часа.
– На 13 март – гостуващ спектакъл „Тирамису“ на театър „София“, режисиран от Николай Поляков. Началото е в 19:00 часа.
– На 14 март – „Елате ни вижте“ от Кирил Топалов, режисиран от Владлен Александров. Началото е в 19:00 часа.
– На 15 март – „Гардеробът“ по „Максималистът“ от Станислав Стратиев, режисиран от Пресиян Кузов. Началото е в 19:00 часа.
– На 16 март – Два спектакъла: детски театър „Храбрият малък шивач“ по Братя Грим, режисиран от Максима Боева в 11:00 часа и „Хамлет“ от Уилям Шекспир, режисиран от Ованес Торосян в 19:00 часа.

Източник на информацията: PlevenZaPleven