МВР анализира полицейска подготовка и престъпления в Плевен.

Плевен днес


На събитие в Плевен, главният секретар на Министерството на вътрешните работи (МВР), главен комисар Живко Коцев, обсъжда недостатъците в професионалната подготовка на местната полиция и насочва вниманието към необходимостта от практическо ориентирано обучение. Работата на Академията на МВР и ръководителите на местна база е фокусирана в тази посока с цел преодоляване на формализма. Главен комисар Коцев акцентира и върху нуждата от подобрение в отношението на полицаите към гражданите, осигуряване на институционалност и подкрепа.

Освен това се отбелязва, че трябва да се увеличи усилието за борба с икономическата престъпност, контрабандата и намаляването на пътния травматизъм. Главният секретар на МВР подчерта, че трябва да се обърне специално внимание и на борбата с наркотрафика и на превенцията в тази област.

За улеснение на служителите МВР предприема мерки за подобряване на работната среда и техническите условия. Изнесените статистиките показват спад на престъпността и увеличение на успешните разкрития. Прокурорът Владимир Николов изрази благодарност за сътрудничеството между различните правоприлагащи и правораздаващи органи и подчерта важността от координирана работа за постигане на по-добри резултати.

На анализа присъстваха различни представители на общинска и областна администрация, както и на съдебната система. Съобщението е издадено от Плевенското областно дирекция на МВР.

Източник на информацията: PlevenZaPleven