Мими Николова в Плевен за работилница и концерт с таланти

Общество


Изпълнителката на песните „Замълчи, замълчи“ и „Когато луната изплува“, Мими Николова, ще гостува утре в Плевен за творческа работилница в Националното училище по изкуствата (НУИ) „Панайот Пипков“. Това съобщават от радио Jazz FM, които заедно с училището са коорганизатори на събитието.

След провеждане на образователното занимание, Мими Николова ще участва в концерт заедно с младите таланти. Събитието ще се състои при свободен вход в зала „Катя Попова“. Учениците, които се обучават в класовете по поп и джаз пеене на д-р Доротея Люцканова и Венелин Андреев, ще изпълнят популярни песни от българската музикална традиция. Творбите са на композиторите Петър Ступел, Йосиф Цанков и Иван Стайков, като част от тях Мими Николова е записала в периода между 1958 и 1965 година. Концертът е организиран с подкрепата на Община Плевен.

Светослав Николов, програмен директор на Jazz FM, подчерта, че работилницата и концертът целят да покажат, че творбите на известната вокалистка продължават да вдъхновяват нови поколения музиканти да постигат високи успехи.

По време на тазгодишния фестивал Evergreen Fest Sofia ученичката от НУИ „Панайот Пипков“ Паолена Бънджева беше отличена за своето изпълнение на песента „Когато луната изплува“. Утре вечер тази песен ще бъде изпълнена в дует от нея и Мими Николова.

Работилницата и концертът са част от програмата за подкрепа на младите таланти, която се провежда от радиостанциите на bTV Radio Group. Jazz FM оказват подкрепа за концертни изяви на Мими Николова, като вярват в значението на срещите с нейното изкуство, добави Светослав Николов.

Информацията за тази статия е предоставена от Елина Кюркчиева от БТА.