Младият автор Деян Боев откри изложба „Изчезващи ситуации“ в галерия „Дориан“ [ПД]

Акценти

Младият автор Деян Боев откри изложба под мотото „Изчезващи ситуации“ в галерия „Дориан“ в Плевен. 25-годишният творец представя 25 работи – платна с акрил и скулптури, изпълнени с шамот и теракота. Той роден в Габрово. Завършил е „Скулптура“ във Факултета по изобразително изкуство към Великотърновския университет. В момента е докторант в същото учебно заведение и съчетава научната работа с творчеството и преподавателската дейност. Участва в групови и концептуални проекти, представяни във Велико Търново, Пловдив, София, Варна и други градове. Съосновател е и член на артистичния колектив „Многоточие”, с който организират артистични акции в градска среда във Велико Търново и Пловдив.

Експозицията на Деян Боев в галерия „Дориан“ е неговата седма самостоятелна среща с публиката. В нея той представя серия от живописни платна и скулптури, създадени през последните месеци. В тези нови произведения той използва експресивния жест, за да пресъздаде върху платното преминаващите през него емоции, мисли и разсъждения. Затова и изложбата се нарича „Изчезващи ситуации“. Става дума за тези ситуации, с които той измерва времето – под формата на мигове, на мазки от четка или жест. „Ефимерното битие, загубата на всеки миг, провокират динамика в съзнанието, изследователски подход. Сграбчването на процеса е невъзможно! Единственият избор е наслаждението, осъзнатото дихание във всяка ситуация“, споделя Деян Боев по повод концепцията на изложбата.
Скулптурите, които представя, са част от „Капсули“ – предходен проект с пърформънс, с който той се представя във Великотърновския университет миналата година. „Той е по-различен, по-обърнат навътре към мен, дори депресивен. Там анализирах затварянето, отдръпването на сетивата от реалността като концептуална равнина. Докато в експозицията „Изчезващи ситуации“ следя ритъма на времето повече“, сподели за Plevendnes.com той.
Работите му са запечатали късчета време, създаващи един цял свят – неговия свят, в който ни кани да надникнем. Изложбата може да бъде посетена в галерия „Дориан“ до 17-ти юли.

Pleven.info е автоматичен агрегатор на новини. Ние спазваме Creative Commons лиценза за онлайн съдържание и посочваме източника му. Източник на тази новина е плевенският сайт http://plevendnes.com