Облачно и дъждовно време в Западна и Централна България.

Акценти Времето в Плевен Най-важното


Прогнозата за времето в Западна и Централна Северна България за периода 23-25 април 2024 г. предвижда променливи метеорологични условия. На 23 април се очаква облачно време с дъждове. Вятърът ще бъде умерен и идващ от източната четвърт, като температурите ще варират между 12° и 14°. В планинските райони на Стара планина ще има дъжд, който на надморска височина над 2000 метра ще се примесва със сняг, при силни до бурни ветрове от югоизток.

На 24 април облачността ще е променлива, като сутринта в равнините може да има мъгла или ниска слоеста облачност. През деня ще има развитие на купеста облачност и в предбалкана се очакват кратки дъждове. Вятърът ще бъде слаб до умерен от запад и температурите ще се повишат, достигайки максимални стойности между 16° и 18°. В планинските райони времето ще бъде облачно с временни изяснявания и умерен до силен вятър от югозапад.

През последния ден от периода, 25 април, ще има облачно време с валежи от дъжд и слаб до умерен западен вятър. Температурите ще са подобни на предходния ден, вариращи между 12° и 14°. В планинските райони също се очакват валежи от дъжд и сняг над 2000 метра, с умерени ветрове от юг-югозапад.

Дежурният синоптик за тази прогноза е Валентина Радойска.