„Община Плевен Започна Кампания „С Мисъл за Вас“ за Борба с Телефонните Измами сред Възрастните“

Последни новини


Община Плевен Проведе Кампания Срещу Телефонните Измами „С Мисъл за Вас“

В Плевен, социалните асистенти от специализираната услуга „Асистентска подкрепа“ предприеха важна стъпка в борбата с телефонните измами, стартирайки информационна кампания „С мисъл за вас“, насочена към уязвимите си потребители. Кампанията е реакция на повишения брой случаи на измами, при които възрастни хора стават жертви на користни обаждания.

Социалните работници от екипа са предприели мерки за обучение на своите потребители, като ги научават как да различат обикновените телефонни обаждания от тези с мошенически намерения. Те подробно обясняват на възрастните хора как да идентифицират потенциално опасните ситуации и как правилно да реагират при съмнение за измама.

За да бъде осигурена бърза реакция и защита, на живеещите самотно и с ограничена подвижност потребители са предоставени специализирани телефонни линии, през които те могат да сигнализират за опити за измами и да получат нужната помощ.

Община Плевен наброява близо 150 души, които се възползват от услугите на „Асистентска подкрепа“, с осигурена грижа от страна на общо 52 социални асистенти. Тези дейности подчертават ангажираността на общинската администрация да осигури безопасен и защитен живот на своите възрастни граждани.