Прокуратура разследва убийство и самоубийство в Червен бряг.

Общество


Окръжната прокуратура в Плевен ръководи досъдебно производство за убийството на 42-годишна жена в Червен бряг от 57-годишния ѝ съпруг, който след това е извършил самоубийство. Сигнал за престъплението е подаден сутринта около 06:50 часа на телефон 112.

Според изявление на прокурор Дияна Илиева, говорител на Окръжната прокуратура в Плевен, двамата са започнали да съжителстват през 2002 година и около 20 години са живели в Испания. Връзката им е официално оформена с граждански брак през 2016 година, а към края на 2023 година, жената се е върнала в България заедно с двете им деца.

Жената е предприела опити за развод, като два пъти е подала молби в районния съд, които след това е оттеглила. Прокурор Илиева добави, че тя е поискала и заповед за защита от домашно насилие в началото на годината, която също е оттеглила, водейки до обезсилването на издадената заповед и прекратяването на делото.

Семейството живеело в къща, стопанисвана от родителите на жената. Майка ѝ намерила тялото ѝ в семейната спалня с шест прободни рани. В същата стая бил открит и ножът, предполага се, използван за убийството. Тялото на мъжа е открито в друга къща, която той бил закупил преди месеци.

Прокуратурата проверява различни версии и предстои извършването на допълнителни огледи, разпит на свидетели, назначаване на експертизи и събиране на доказателства, за да се установят причините за престъплението.

Информацията за това съобщение е предоставена от Елина Кюркчиева от БТА.