Община Плевен наема девет косачи за поддръжка на зелените площи през пролетта и лятото

Последни новини


В Плевен стартира акция по поддръжка на зелените площи

В плевенската община предприеха мерки за грижа и поддръжка на зелените площи през настъпващия пролетно-летен сезон. Назначени са девет косачи, като в близко време ще бъде ангажиран и десети работник, за да отговорят на растящите нужди на града.

Общината се е снабдила с пет нови моторни коси, които ще допринесат за ефективността и качеството на работа. Основната задача на екипа е да се грижи за входно-изходните участъци на града, които са първото нещо, което посетители и жители на Плевен забелязват.

Работните дейности тръгнаха напълно оперативно и започнаха с тревните площи в посока шосето за Русе. Следваща цел са маршрутите към София и Ловеч. Отделно, на екипа се възлага и отговорността за косене на междублоковите пространства в отговор на заявки, подадени от гражданите.

Не са пропуснати и парковете, детски площадки, както и кътовете за отдих, които също влизат в плана за пролетно косене. Именно тези зони успява да покрие общинското дружество „Паркстрой“. В допълнение към поддръжката на тези площи, се прилага и третиране срещу кърлежи, с цел да се осигури здравословна и безопасна среда за отдих на гражданите.

Така Плевен се готви да посрещне по-топлите месеци с обновени и добре поддържани зелени площи, които са важна част от облика на града и благосъстоянието на неговите граждани.