Петият събор „Цветница в Пордим“ съчетава фолклор и пролетен базар.

Общество


Станалият вече традиционен събор „Цветница в Пордим“ ще събере за пета поредна година любители и защитници на българския фолклор. За втора поредна година, съборът се разширява до регионално събитие с участието на 14 състава, като шест от тях са от местности извън общината на Пордим, както информира секретарят на местната администрация Вацка Хорозова за БТА.

Съботният ден ще предложи възможност на самодейните групи да се представят на открита сцена. Особено внимание заслужава участието на Детско-юношески фолклорен ансамбъл „Северняче“ от Средно училище „Св. Св. Кирил и Методий“ в Пордим, на младите танцьори от местната детска градина „Вълшебен свят“, и на финала ще се насладим на изпълненията на Северняшки ансамбъл за народни песни и танци.

В допълнение към прекрасната музика, на събора ще бъде подреден и пролетен базар, организиран от ученици, и местните производители ще имат възможността да покажат своята продукция, сподели още Хорозова.

Съборът „Цветница в Пордим“ ще започне на Лазаровден, като сцената е разположена непосредствено до сградата на Община Пордим.
/ХК/

Информацията за събитието е предоставена от Елина Кюркчиева от БТА.