Плевенски театър чества 97-годишнината от рождението на Иван Радоев с поетичния пърформанс „Един бял лист“

Последни новини


На 30 март в Плевенския театър ще се състои поетичен пърформанс под наслов „Един бял лист“, посветен на 97-годишнината от рождението на известния български поет и драматург Иван Радоев. Събитието е организирано от внука на поета Калоян Радоев и режисьора Йордан Славейков. Освен членове на семейството на Радоев, в изпълненията ще участват и актьори от плевенския театър.

Пърформансът не следва традиционната форма на театрална постановка, а цели да стане „поетичен диалог“ между артистите и публиката, позволявайки на участниците свободното движение и общуване със зрителите. Тази форма е избрана, за да покаже поезията на Радоев „без маски и грим“ и да поддържа неговото име живо в съзнанието на хората.

Иван Радоев е оставил значителен отпечатък в българската поезия и театър и е познат със своята въздействаща и често критична творческа личност. Пърформансът носи името на стихосбирката „Един бял лист“, издадена от Радоев след 15 години мълчание през 1975 г.

Билети могат да бъдат закупени на касата на театъра или онлайн на уебсайта на театъра, а за справки и резервации зрителите могат да се обаждат на посочен телефонен номер.