Плевен анкетира родители за качество на училищни закуски

Плевен днес


Община Плевен направи достъпна онлайн анкета за родителите на ученици от 1 до 4 клас, с цел оценка на качеството на закуските, които техните деца получават в училище. Анкетата, която може да бъде попълнена на интернет страницата на общината, беше стартирана след редица сигнали от родители и училища за неудовлетворяващото качество на предоставяните закуски.

Въпросът беше обсъден по-рано на родителска среща в ОУ „Св. Климент Охридски” в Плевен, на която присъстваха представители на ръководството на училището, родители, отдел „Образование“ на Община Плевен, Общинският съвет, в лицето на Наталия Цанева, както и експерти от Регионалната здравна инспекция и диетолог. Имаше и представители на компании доставчици на закуски и млечни продукти.

Зам.-кметът на Община Плевен, Елина Димитрова, подчерта, че целта на срещата и анкетата е да се намери най-доброто решение за закуските на учениците, което да бъде одобрено и от родителите. Анкетата ще остане активна до края на март, след което резултатите ще бъдат анализирани на допълнителни срещи с ръководствата на училищата, за да се намери оптималното решение за ученическите хранения. информацията беше предоставена от Пресцентъра на Община Плевен.

Източник на информацията: PlevenZaPleven