Плевен Разширява Опциите за Плащане на Местни Данъци и Такси с Нови Партньорства

Последни новини


Плевен, България – Гражданите на Плевен вече имат възможността да се възползват от още една удобна опция при плащане на местните си данъчни и таксови задължения. Община Плевен обяви, че Дирекция „Местни данъци и такси“ е сключила договор с нов доставчик на платежни услуги – компанията FastPay, която разполага с офиси навсякъде из страната и възнамерява да разширява своята мрежа в бъдеще.

„Във всеки офис на FastPay, както и на касите на ‘Местни данъци и такси’ в паричния салон на ул. ‘П. Р. Славейков’ № 21, плащанията на налози могат да се извършват в реално време с връзка с базата данни“, подчерта Огнян Иванов – директор на Дирекцията, в изявление пред медиите.

Иванов също така обяви, че Община Плевен работи по интеграцията на местните данъчни системи с банка ДСК. Това ще даде възможност на плевенчани да плащат своите налози онлайн през сайта на банката с използването на дебитна или кредитна карта. „Банката е инициатор на тази интеграция, а подобно сътрудничество вече имаме и с други банки, и е възможно да сключим подобни договори и с други финансови институции, ако техните системи са съвместими“, добави директорът.

В допълнение, Иванов отбеляза положителната тенденция в събираемостта на задълженията, която продължавала да нараства с темпове, по-високи от тези през миналата година. Събраните доходи в Дирекция „Местни данъци и такси“ също отбелязват ръст, което предвещава оптимистично финансово бъдеще за общината.