Плевен се Окичи с Хиляди Лалета и Теменуги, Закача Посетители с Пролетна Красота

Последни новини


Плевен се Разцъфтява в Пролетни Цветове с Хиляди Лалета и Теменуги

Плевен, 9 април 2024 г. – Докато пролетта се надига в пълния си блясък, центърът на Плевен е зашеметяващо оцветен с хиляди лалета и теменуги, които превръщат града в пъстър килим от цветове и аромати. Жители и посетители на града се наслаждават на очарованието на този цветен рай и не пропускат да споделят кадри на великолепието в социалните мрежи, правейки ги виртуален фенер чрез стотиците потребителски профили и групи.

„Стремим се всяка година чрез цветята Плевен да има красива и приветлива визия. Така хората имат и повече настроение. Всеки път предлагаме нещо различно, съобразено, разбира се, с нашите климатични условия“, обяснява Дамянка Владимирова, управител на общинска фирма „Паркстрой“. През настоящия сезон цветните алеи очароват с 16 846 засадени луковици лалета и 11 372 корена теменуги.

Огромното разнообразие от цветове е подбрано с внимание, като за лалетата се работи с лицензирани производители, а теменугите са резултат от умелите ръце на специалистите в „Паркстрой“. Разсадникът предлага и летни цветя и билки като мушкато, сакъзче, кралско мушкато, циганче, тагетес, газания (летен гербер), бегония, както и ароматни растения като лавандула, мента, мащерка, розмарин и други, които могат да се закупят от оранжерията на първата отбивка вляво към Ловеч.

Макар че пролетта тепърва развива своята палитра в Плевен, от „Паркстрой“ вече са подготвили и проекти за цветната визия за предстоящия летен сезон, така че градът да продължи да радва с живописните декорации на своите обществени пространства.