Пожари изпепелиха тонове фураж и царевица [ИП]

Крими

На 23 септември 2018 година в 13:42 часа в Оперативен център при РДПБЗН – Плевен е съобщено за горящи бали в двор в с. Българене до тютюнева сушилня, съобщиха от полицията. Установено е, че причина за инцидента е небрежност при боравене с открит огън. В пламъците са унищожени покривна конструкция кв.м. 15 и 6 тона фураж. Огънят е локализиран и потушен от екип на  РС ПБЗН – Левски.
На 24 септември 2018 година в 13:45 часа в Оперативен център при РДПБЗН – Плевен е съобщено за пожар в суха трева и царевица в землището на град Кнежа. Предполагаемата причина за произшествието е небрежност при боравене с открит огън. При ликвидирането на пожара са съдействали земеделски производители. Унищожени са посеви 50 дка царевица. Пожарът е погасен от трима служители на РС ПБЗН – Кнежа.
На 24 септември 2018 година в 14:30 часа при РДПБЗН – Плевен – РС ПБЗН – Белене е съобщено, че горят сухи треви и храсти в землището на град Белене до старата могила. До пристигането на огнеборците са унищожени  посеви 20 дка царевица. Пожарът е погасен от шестима служители на  РС ПБЗН – Белене с два автомобила.
На 24 септември 2018 година в 15:15 часа в Оперативен център при РДПБЗН – Плевен е съобщено за пожар в землището на град Кнежа. Незабавно са изпратени четирима служители на РС ПБЗН – Кнежа, които са локализирали и потушили огъня. При огледа е установено, че са унищожени посеви 40 дка царевица. Предполагаемата причина за инцидента е небрежност при боравене с открит огън. При ликвидирането на пожара са съдействали 3 трактора и гасаческа група на земеделски производители.
За периода от 21 септември до 25 септември 2018 година служители от РДПБЗН участваха в ликвидирането на 88 произшествия. Екипи с пожарна техника гасиха пожари в сухи треви в землищата на селата Милковица, Бръшляница, Мечка, Деков, Тодорово, Търнене, Черковица, Бохот, Подем, Победа, Муселиево, Рупци, Божурлук, Бресте, Комарево, Малчика, Драгаш Войвода, Каменец, Еница, Славовица, Опанец, Ленково, Искър, Одърне, Гиген, Обнова, Ясен и градовете Плевен, Долни Дъбник, Славяново, Тръстеник, Гулянци, Червен бряг, Белене, Кнежа, Левски, Никопол.

Pleven.info е автоматичен агрегатор на новини. Ние спазваме Creative Commons лиценза за онлайн съдържание и посочваме източника му. Източник на тази новина е плевенският сайт https://infopleven.com