Представители на Клуб „Трибали“ се сражаваха на Международен античен фестивал [ПД]

Интересно

Представители на Клуб „Трибали“ – Плевен, се сражаваха на Международния античен фестивал „Марцианопол – животът в древния град“. Грандиозното събитие се състоя на 9 и 10 юни сред руините на античен амфитеатър в квартал „Река Девня“, град Девня.

Плевенският клуб с ръководител Милен Първанов се вкючи активно в епичните битки и демонстрации на оръжия и бойни техники от времето на славните траки. „Клуб „Трибали“ – Плевен е създаден през 2018 г. и неговото име е заимствано от името на древното тракийско племе трибали, което населявало в древността Северозападна България. Идеята за основаването му е породена от желанието на група плевенчани – приятели и съмишленици, да популяризират един от най-старите народи на света – тракийския, както и да припомнят чрез изявите си, че всъщност ние, българите, сме потомците на старите траки, владеели двата полуострова – Балкански и Малоазийски“, споделя Първанов.

С вход свободен в двата фестивални дни имаше куп приятни изненади, като дегустации на тракийски вина, томболи и атрактивни гладиаторски двубои. Жителите и гостите на град Девня бяха пренесени хилядолетия назад във времето, когато Девня всъщност е носила името Марцианопол.

Pleven.info е автоматичен агрегатор на новини. Ние спазваме Creative Commons лиценза за онлайн съдържание и посочваме източника му. Източник на тази новина е плевенският сайт http://plevendnes.com