Променливи облачност и валежи в Западна Централна България.

Акценти Времето в Плевен Най-важното


Прогнозата за времето между 18 и 20 април 2024 г. за Западна и Централна Северна България предвижда променлива облачност и възможни валежи.

На 18 април 2024 г., след спад на утрешните дъждове в Дунавската равнина, в региона ще бъде облачно с краткотрайни дъждове на места. Вятърът ще духа умерено до силно от запад-северозапад, а максималните температури ще варират между 12° и 15°С. Над Стара планина се очакват валежи от дъжд под 1300 метра и сняг надвишаващи тази височина.

На 19 и 20 април се очаква облачността да бъде променлива, без значителни валежи. Температурите ще останат сходни, максималните ще достигнат между 14° и 16°С, а минималните ще бъдат между 4° и 8°С. Вятърът ще бъде слаб до умерен от запад-северозапад-север на 19 април и от североизток на 20 април. В планинските райони ще има периодични дъждове и снеговалежи над определени височини.

Атмосферното налягане ще се повишава на 18 април, ще остане стабилно на 19 април и ще намалее на 20 април. Синоптикът на дежурство е Валентина Радойска.