„Седем женски черти, които саботират успешните брачни връзки.“

Плевен днес


Наскоро беше публикувана статия, която предупреждава жените да бъдат внимателни спрямо своите поведенчески черти във връзка, тъй като някои от тях могат да имат отрицателно влияние на семейния живот. Статията изброява няколко навика, които могат да направят една жена „токсична“:

1. Пълният контрол на всеки аспект на вашия живот, включително този на вашия партньор, може да е причина да останете сами.
2. Липсата на уважение към исканията на партньора и отказът да помогнете може да наруши взаимоотношенията между партньори.
3. Манипулирането на мъжа и опитите да имате пълен контрол над него чрез интимност или финанси може да създаде нездравословна привързаност.
4. Постоянната критика към мъжа може да се приеме като материнско поведение и да навреди на връзката.
5. Едноличното взимане на решения без учет на мнението на партньора може да доведе до проблеми в отношенията.
6. Прекомерната ревност и проверяване на партньора чрез обаждания на работа или надничане в личните им съобщения може да бъде вредно.
7. Нереалистичните желания да притежавате всичко веднага и притискането на мъжа да се справи с такива очаквания може да създаде напрежение.

Статията приканва жените да се самоанализират и при необходимост да променят своите поведения, за да подобрят качеството на своите взаимоотношения.

Източник на информацията: PlevenZaPleven