Фолклорният фест „Гергьовски люлки“ събира 800 участника в Левски

Общество


Повече от сто фолклорни състава с общ брой от 800 участници са готови да зарадват публиката на фестивала „Гергьовски люлки“, който ще се състои на 1 май в град Левски. Информацията е предоставена от организаторите – Община Левски и Народно читалище „Георги Парцалев -1901“.

Десетото издание на фолклорния фестивал ще бъде открито в парка до общинската сграда, където ще бъдат представени традициите, свързани с Гергьовден. Участниците, сред които фолклорни формации, танцови състави, народни оркестри, индивидуални изпълнители и инструменталисти, ще покажат своето майсторство на сцената на летния театър край читалището.

Журито под председателството на проф. д-р Тодор Киров ще избере носителите на различни отличия, включително специалната награда на кмета на Община Левски и на журито. Водещ на програмата ще бъде известният певец и телевизионен водещ Александър Александров – Алекс, който ще се погрижи и за музикалната част с концерт.

Предишното издание на фестивала привлече над петстотин участници и се състоя за първи път на сцената на новия летен театър в Левски. Съоръжението беше открито на 22 септември 2022 година и разполага с всички необходими удобства за провеждането на културни мероприятия на открито.

Информация за статията е предоставена от Елина Кюркчиева от БТА.