Кметът и председателят на Плевен проведоха среща с Бербатов.

Плевен днес


Димитър Бербатов, кандидат за президент на Българския футболен съюз, проведе среща с д-р Валентин Христов, кмета на Община Плевен, и доц. д-р Иван Малкодански, председателя на Общинския съвет, за да обсъдят положението на местните футболни клубове, спортната инфраструктура в града и подкрепата за детско-юношеските школи. Ваня Първанова, началник на отдел „Спорт“, също участва в срещата.

През бюджетната 2024 година, Община Плевен е отделила общо 1 000 000 лева за физическа култура и спорт, като 230 000 лева от тези средства са предназначени за ДЮШ ОФК „Спартак – Плевен“, 80 000 лева за ДЮШ „Вихър“ в град Славяново и 30 000 лева за ДЮШ ФК „Спартак 1919“. Освен това, футболните клубове от малките населени места като селата Ясен, Бръшляница и Гривица ще получат по 3 333 лева. Допълнително, почти 400 000 лева са отпуснати за подкрепа на спортни клубове съгласно местната Наредба №33.

Бербатов подчерта значението на срещите с местните власти, тъй като те способстват за правилното управление и развитие на футбола чрез диалог. Той изрази желание за подкрепа на своите предложения и проекти, с цел подобрение на футболната и спортна среда в страната. В Плевен Бербатов се срещна и с представители на местните футболни клубове.

Информацията за срещата беше предоставена от пресцентъра на Община Плевен.

Източник на информацията: PlevenZaPleven