Катастрофа затвори Е83, водач на „Рено“ загина на место.

Полиция

ОТ МВР-ПЛЕВЕН СЪОБЩИХА ЗА СМЪРТЕН СЛУЧАЙ НА ПЪТЯ: ЗАТВОРЕН БЕ ГЛАВЕН ПЪТ Е83 ПОРАДИ ТЕЖКА КАТАСТРОФА

На 17 април в района на местността „Хумата“, главен път Е83 беше временно затворен вследствие на тежка катастрофа, при която загина водач на товарен автомобил „Рено“. Според информацията, предоставена от Министерството на вътрешните работи – Плевен, произшествието е регистрирано около 20:00 часа.

На местопроизшествието незабавно бяха изпратени екипи на полицията и пожарната, които проведоха оглед. Установено бе, че полуремарке, прикачено към товарен автомобил „Волво“, управляван от 41-годишен мъж, се е усукало и влязло в насрещното движение, където се е сблъскало с движещия се в своята лента товарен автомобил „Рено“ с водач на 52 години и автомобил „Рено“, управляван от 24-годишен румънски гражданин. Следващият в ударената колона лек автомобил „Фолксваген“, управляван от 32-годишна жена, също претърпял повреди.

Следствието разкри, че 52-годишният водач на пострадалия „Рено“ е починал на място.

Водачът на „Волво“ беше тестван за алкохол и наркотични вещества. Въпреки че тестът за алкохол бе отрицателен, отчетено бе наличието на бензодиазепини при пробата за наркотици. На него бе издаден талон за медицинско изследване и взета кръвна проба за анализ. Мъжът е бил задържан за срок до 24 часа. Останалите участници в произшествието също преминаха през тестове, които показаха отрицателни резултати за алкохол и наркотици.

След катастрофата служители от РСПБЗН – Червен бряг бяха ангажирани с измиването на пътното платно. Въведено е производство по случая, а разследването продължава под ръководството на окръжен прокурор от Плевен.